• By Ann Wuyts
  • January 23, 2015

Media mentions for Sentiance & US$ 2M capital round

Antwerpse start-up Argus Labs haalt 2 miljoen dollar op en heet voortaan Sentiance

Frederik Tibau (@frederiktibau) for DataNews Knack
Jan 21, 2015

De Antwerpse start-up Sentiance bouwt ‘zelflerende’ software voor mobiele toestellen. Op basis van de data uit sensoren (activiteiten, fysieke toestand) en sociale media (aankoopgedrag, interesses) kan het programma niet alleen de context bepalen waarin een gebruiker van een smartphone (of een andere wearable) zich bevindt, maar ook de gemoedsgesteldheid.
Full article

(French language version La startup anversoise Argus Labs récolte 2 millions de dollars et s’appelle désormais Sentiance available on DataNews/Le Vif)

Argus Labs haalt 2 miljoen dollar op en wordt ‘Sentiance’

Ben Serrure (@benserrure) for De Tijd
Jan 21, 2015

De Antwerpse start-up Argus Labs heeft een kapitaalronde van 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) afgerond. De specialist in zelflerende software voor mobiele toestellen verandert ook van naam, nu hij klaar is om commercieel te gaan met een eerste product.
Full article.

Three in a row! Belgian Startups receive generous funding

startups.be
Jan 21, 2015

Finally, Argus Labs rose US$ 2M and rebranded itself as Sentiance, as the company decided to move out of concept development in order to roll out its platform to clients and partners worldwide. Sentiance closed the US$ 2M round, led by Qbic and joined by Volta Ventures, with participation of angel investors Michel Akkermans (Clear2Pay) and Will Margiloff (IgnitionOne).
Full article.

Argus Labs wordt Sentiance

Marc Balduyck for Made In Antwerpen
Jan 21, 2015

De start-up viseert met zijn technologie uiteraard vooral de reclamesector, de media, de verzekeringsbedrijven en de farma. Die leven immers voor een groot stuk van de mobiele advertentiemarkt.
Full article

Volta mise sur des start-ups belges

Younes Al Bouchouari (@yalbouch) for L’Echo
Jan 22, 2015

Il y a donc d’un côté Argus Labs, qui profite de la levée de fonds, 2 millions de dollars, pour changer de nom et devenir Sentience. La pépite anversoise propose un logiciel qui permet aux appareils mobiles de mieux exploiter les données provenant de leurs capteurs.
Full article

Sentiance (formerly Argus Labs) raises $2 Million to roll-out its contextual platform worldwide

Trista Bridges (@tristabridges) for Rude Baguette
Jan 22, 2015

Sentiance’s goal is to be a key player in the IoT ecosystem as it technology unlocks contextual mobile experiences by mining sensor data on smartphones, wearables and connected devices.
Full article

Michel Akkermans stapt in Sentiance

Pascal Dendooven (@pascaldendooven) for De Standaard
Jan 23, 2015

Die kennis is goud waard, want zo kan de adverteerder uitpakken met reclame op maat. In het jargon heet dat ‘context-bewuste reclame’. De uitdaging voor Sentiance is de favoriete oplossing to worden voor de mobiele advertentiemarkt.
Full article

‘Deelnemen is níét het belangrijkste’

Stijn Demeester (@sdemeester) for De Tijd
Jan 24, 2015

Maertens: ‘Een bedrijf als het onze is heel erg afhankelijk van data. Het spreekt voor zich dat je die data eerst moet kunnen verzamelen, voor je ze kan monetiseren. Maar het is zeker de bedoeling om een winstgevende business uit te bouwen, een van de redenen waarom we een nieuw managemenet hebben aangetrokken. We’re in it for the money.’
Full article

Antwerps bedrijf maakt software die alles over u weet

CWIL voor Gazet Van Antwerpen
Jan 24, 2015

Sentiance is een bedrijfje aan de Vlaamsekaai. Het maakt software waarmee informatie wordt verzameld die van groot belang kan zijn voor bedrijven. “Onze software kan bijvoorbeeld vastleggen welk soort chauffeur u bent”, zegt algemeen directeur Tony Vanparys.
Full article

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates.

You have Successfully Subscribed!